Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
04. oktober 2016

Nekateri modeli prostostoječih plinskih štedilnikov Bosch, izdelani med januarjem 2009 in oktobrom 2011, so potencialno nevarni.

Pri omejenem številu prostostoječih plinskih štedilnikov so lahko poškodovani plinski priključni elementi. Zaradi tega lahko prične plin puščati, obstaja nevarnost eksplozije. Nevarnost je bila po RAPEX-ovih smernicah ocenjena kot srednja.

Prizadeti modeli plinskih štedilnikov BOSCH

  • HGV64D120E
  • HSV64D120R
  • HGV74D250E
  • HSV74D250R

Ukrep
Vsem lastnikom bodo brezplačno zamenjali sporne priključne elemente.

Ali imate aparat, za katerega velja varnostno opozorilo, lahko preverite na www.gascookingsafety.com ali pokličete na 01 5830 700.

ZPS svetuje
Lastniki omenjenih aparatov naj takoj izključijo aparat iz plinske napeljave. Aparata ne uporabljajte, dokler serviser ne bo opravil popravila plinskega štedilnika.

Fotografija je simbolna.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA