Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
27. september 2016

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je prijavljen nosilec za kolo Thule, ki je (bil) na voljo tudi v Sloveniji.

Podatki o izdelku
Naziv: nosilec za kolo Thule
Tip: Sprint 569000
Koda: 091021888593
Proizvajalec: Thule GmbH
Uvozniki / distributerji: GMT podjetje za gradbeništvo, marketing in trgovino d.o.o., Cvetkova ulica 34, 9000 Murska Sobota, Avto Jarc storitve in trgovina d.o.o., Ptujska cesta 139, 2000 Maribor, Euroton Trgovinsko in storitveno podjetje, družba z omejeno odgovornostjo, Tržaška cesta 383, 1000 Ljubljana
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica
Med prevozom se lahko vpenjanje kolesa razrahlja, oziroma poči med zategovanjem, kar povzroči, da kolo pade iz nosilca. 

Ukrep
Proizvajalec je o nevarnosti obvestil Tržni inšpektorat in distributerje. Distributerji so nosilce za vpenjanje kolesa umaknili iz prodaje, kupce pa so obvestil o nevarnosti.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta nosilec doma, ga ne uporabljajte. Vrnite ga v trgovino, kjer ste ga kupili, upravieni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA