Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
25. avgust 2016

V seznam hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je Avstrija prijavila plezalne zanke, ki so (bile) na voljo tudi pri nas.

Podatki o izdelku
Naziv: Zanka Nylon Runner
Tip: 

  • 18mm Nylon Runner, dolžina 60cm (model št. 380060) in
  • 18mm Nylon Runner 120cm (model št. 380061)

Leto izdelave: 2014 in 2015, v rdeči, modri, zlati, zeleni sivi in vijolični barvi.
Proizvajalec: Black Diamond Equipment Ltd., Salt Lake City, Utah, United States
Uvoznik / Distributer: CIKLO SPORT, Kugonič Dejan s.p., Kidričeva ulica 2/b, Velenje
Poreklo: Združene države

Vzrok odpoklica
Proizvajalec je objavil prostovoljni odpoklic zaradi možnosti, da zanka ni nosilna in lahko odpove ob običajni uporabi, zaradi česar obstoji tveganje za padec oziroma poškodbe uporabnika. Kot je sporočil proizvajalec, se odpoklic se nanaša na majhno število zank Nylon Runner, opremljenih z zaščitnim trakom, kar pomeni, da je izdelek pomanjkljiv, da ni nosilen in bo odpovedal ob običajni uporabi. Kljub temu, da ni poročil o kakšni nesreči, se je Black Diamond v interesu varnosti uporabnika odločil za prostovoljni odpoklic.

Ukrep
Proizvajalec je o nevarnosti proizvoda obvestil distributerja, ki je obvestilo o nevarnosti objavil v svoji prodajalni in o tem obvestil Tržni inšpektorat RS. Več informacij o odpoklicu lahko poiščete na spletni strani proizvajalca.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Black Diamond Equipment

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA