Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
23. avgust 2016

V seznam hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je Avstrija prijavila plezalne vponke, ki so (bile) na voljo tudi pri nas.

Podatki o izdelku
Izdelek: Vponka – plezalna oprema
Tip: Koda vponke med 4350 in 6018;
Modeli: Mini Pearabiner Screwgate, Oval, Ovalwire, Light-D, Hotwire, Oz,Hoodwire, Positron Straight Gate, Positron Bent Gate, Nitron Straight Gate, Nitron Bent Gate, Neutrino, Positron Screwgate, Nitron Screwgate, Rocklock Screwgate in Vaporlock Screwgate Carabiners
Proizvajalec: Black Diamond Equipment Ltd., Salt Lake City, Utah, United States
Uvoznik / Distributer: CIKLO SPORT, Kugonič Dejan s.p., Kidričeva ulica 2/b, Velenje
Poreklo: Združene države Amerike

Vzrok odpoklica
Proizvajalec je objavil prostovoljni odpoklic vponk/kompletov zaradi pomanjkljivosti pri vratcih, ki lahko povzročijo, da vponka ne deluje pravilno, zaradi tega pa lahko odpove njen sistem delovanja. Pri nekaterih vponkah so lahko zakovice vratic (pri vponkah s polnimi vratci) in konci žic (pri vponkah z žičnimi vratci), ki povezujejo vratca s telesom vponke nepravilno izdelane, kar lahko povzroči ločitev vratic od vponke. Pri nekaterih vponkah z zakovico je lahko nepopolno sestavljen tudi rokav vratic, kar povzroči nepravilno zaklepanje vponke. Zaradi pomanjkljivosti vponka oziroma komplet ob uporabi ne deluje pravilno, se odpre in lahko privede do poškodb uporabnika.

Ukrep
Uvoznik je objavil odpoklic izdelka. Več informacije ja na voljo tudi na spletni strani proizvajalca.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta izdelek doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Black Diamond Equipment

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA