Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
19. avgust 2016

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je obvestilo o tekočini za elektronsko cigareto Quickie 100ml.

Podatki o izdelku
Izdelek:  Tekočina za elektronsko cigareto Quickie 100ml
Poreklo: Združene države Amerike
Uvoznik: Ditta ARCBDO d.o.o., Breznikova ulica 15, 1230 Domžale
Spletna prodaja: ejuicedepo.com, ejuiceconnect.com

Vzrok
Glede na določila Zakona o splošni varnosti proizvodov gre za izdelek zavajajočega videza, saj je po svoji obliki, barvi, videzu, pakiranju podoben živilu, čeprav to ni. Zaradi tega ga lahko potrošniki, posebej otroci zamenjajo in vnesejo v usta oziroma celo zaužijejo, kar lahko predstavlja nevarnost za njihovo zdravje in življenje. Izdelek ni v skladu Direktivo o proizvodnji, predstavitvi in prodaji tobačnih in povezanih izdelkov, ki določa, da je lahko tekočina za elektronske cigarete, ki vsebuje nikotin, na trgu le v posodicah za ponovno polnjenje s prostornino največ 10 ml.

ZPS svetuje
Mogoče je, da ta izdelek še vedno prodajajo po spletu. Potrošnikom, ki so omenjeni izdelek kupili, Zdravstveni inšpektorat priporoča, da naj ga ne uporabljajo in ga oddajo pooblaščenemu zbiralcu/odstranjevalcu nevarnih odpadkov.


Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA