Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
15. julij 2016

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je obvestilo o odpoklicu baterij za nekatere prenosnike znamke HP in Compaq.

Podjetje je objavilo obvestilo o globalnem preventivne odpoklicu, prizadete baterije pa bo zamenjalo. Baterije so v nekaterih modelih prenosnikov HP, Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario in HP Pavilion Notebook Computers, prodajali pa so jih tudi posamično, med marcem 2013 in avgustom 2015. Kot so še sporočili iz podjetja HP, so jih nameščali tudi med servisnimi popravili, torej preverite tudi, če ste v tem času imeli računalnih na servisu in je bila v popravilo vključena tudi zamenjava baterije.

Vzrok odpoklica
Baterija se lahko pregreje, obstaja nevarnost požara.

ZPS svetuje
Preverite, ali je v prenosnik vgrajena nevarna baterija. V primeru, da je, baterijo nemudoma odstranite, računalnik pa lahko uporabljate z zunanjim napajanjem. Več informacij o odpoklicu in spletna stran za preverjanje, ali imate prizadeto baterijo (v angleščini).

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA