Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
01. junij 2016

Uvoznik je objavil odpoklic vijaka za kolo.

Podatki o izdelku
Naziv: Patentni vijak ZIPP Bicycle Hub Quik Release
Tip: ZIPP, ZIPP 30 Course, 202, 303, 404, 808
Proizvajalec: SRAM Sales and Service BV, Patrick Brandwagt, General Manager, Paasbosweg 14-16, Nijkerk, Netherlands
Uvoznik: Proloco Trade, trgovina, storitve d.o.o., Cesta na Rupo 49, 4000 Kranj
Poreklo: Tajvan
Opis: patentni vijak za kolo, izdelan iz titana ali jekla, v črni ali srebrni barvi z ZIPP logotipom, brez oznak UPC ali serijske številke

Vzrok odpoklica
Mogoče je, da vijak v zaprtem položaju ne deluje, kar predstavlja nevarnost padca in poškodb uporabnika. Odpoklicane patentne vijake je mogoče prepoznati po obliki ročice za hitro zapenjanje in odsotnost identifikacijske oznake na zadnji strani.

Ukrep
Distributer je o nevarnosti proizvoda obvestil Tržni inšpektorat RS, kupce in serviserje ter obvestilo o nevarnosti objavil na svoji spletni strani.

ZPS svetuje
V primeru, da je vaše kolo opremljeno s tem vijakom, ga ne uporabljajte. Obrnite se na prodajalca oz. uvoznika in zahtevajte zamenjavo vijaka.

Fotografija: Proloco Trade, trgovina, storitve d.o.o

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA