Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
15. april 2016

Norveška je v sistem hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX prijavila ogrlico iz trgovin ZARA.

Podatki o izdelku
Kategorija: nakit
Izdelek: ogrlica
Brand: ZARA
Name: ZARA ACCESSORIES collection
Tip / številka modela: 7056/001/050
Črtna koda: 07056001050035
Opis: večja ogrlica iz metalnih obročkov in rdečih, modrih in belih kroglic. 
Dežela porekla: Indija

Vzrok odpoklica
Kemična nevarnost. V ogrlici so odkrili kadmij, tudi do 90% na težo izdelka. Kadmij je rakotvorna snov, nalaga se v telesu in lahko poškoduje organe. Izdelek ne ustreza predpisom o kemijski varnosti izdelkov.

Slovenskega zastopnika smo zaprosili za informacijo, ali je (bila) ogrlica na voljo tudi v Sloveniji. Takoj, ko dobimo pojasnilo, ga bomo objavili tudi na naši spletni strani.
Dopolnitev informacije 18. 4. 2016
Danes so nam iz podjetja Magistrat International, ki je zastopnik za blagovno znamko ZARA v Sloveniji, sporočili, da ogrlica ni bila na voljo v Sloveniji.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to ogrlico doma, jo takoj prenehajte uporabljati.

Fotografija: RAPEX

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA