Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
08. april 2016

Španija je v sistem hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX prijavila tri modele stropnih luči IKEA.

Podatki o izdelkih
Kategorija: Svetila
Izdelek: stropna luč
Znamka: IKEA
Tip/številka modela: HYBY (ref. 90196432), LOCK (ref. 00055691 in 80119260) in RINNA (ref. 00251319 in 20199250)
Opis: okrogla stropna luč
Dežela porekla: Madžarska

Vzrok odpoklica
Plastični deli s katerimi pritrdimo luč na strop ne vzdržijo predpisane teže. Plastična držala se lahko zlomijo, obstaja nevarnost poškodbe. Luči ne ustrezajo Direktivi o nizko napetosnih proizvodih. Kot so sporočili iz IKEE je do sedaj prišlo do dveh poškodb, v enem primeru so morali poškodovanega šivati.

ZPS svetuje
V primeru, da imate katero izmed teh luči doma, jo lahko vrnete v trgovino IKEA. Kot obljubljajo pri prodajalcu, vam bodo kupnino vrnili. Več informacij IKEA Avstrija in IKEA Italija.

Fotografije: IKEA

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA