Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016

Nizozemska je na seznam hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX prijavila trakove za beljenje zob Crest.

Podatki o izdelkih

Kategorija: Kozmetika
Izdelek: trakovi za beljenje zob
Znamka: Crest
Dežela porekla: ZDA

 • Ime: 3D White Whitestrips LUXE - Supreme FLEXFIT
  Šarža: (L)4335V445
  Opis: trakovi za beljenje zob v temno modri embalaži, dva trakova v vsakem pakiranju
 • Ime: 3D White Whitestrips - 1 hr EXPRESS
  Tip / številka modela: 0101009030705
  Šarža: (L)4346V435
  Opis: trakovi za beljenje zob v modri embalaži, dva trakova v vsakem pakiranju

Vzrok odpoklica
Kemična nevarnost. Izdelek 3D White Whitestrips LUXE - Supreme FLEXFIT vsebuje 10,6% hidrogen peroksida kot aktivno substanco za beljenje zob. Izdelek 3D White Whitestrips - 1 hr EXPRESS pa vsebuje 6% hidrogen peroksida. Hidrogen peroksid lahko povzroči draženje kože in sluznic, če ga pogoltnemo. Izdelka ne ustrezata predpisom o varnosti kozmetičnih izdelkov.

ZPS svetuje
V primeru, da imate katerega izmed teh izdelkov doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografiji: RAPEX 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA