Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
08. marec 2016

 Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je kosilnica, ki je (bila) na voljo tudi v Sloveniji.

Podatki o izdelku
Naziv: Brezžična električna kosilnica blagovne znamke AL – KO
Tip: Comfort 38.4Li
Proizvajalec / dobavitelj: AL – KO KOBER SE, Ichenhauser Str. 14, 89359 Kötz, Nemčija
Uvoznik / distributer: mimovrste d.o.o. Brnčičeva ulica 39, 1231 Ljubljana - Črnuče
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica
Težave z elektronskim vezjem: nenadoma postane neuporabno in povzroči, da ni možen ponovni zagon kosilnice. Prav tako kosilnice ni mogoče izključiti, če deluje, tudi če je izključeno glavno stikalo na kosilnici. Ob zamenjavi baterije, se kosilnica lahko nepričakovano sama vklopi in prične s polnim obratovanjem. V zadnjih dveh primerih se pričnejo nekontrolirano vrteti rezilni noži, kar lahko povzroči resne poškodbe uporabnika. Kosilnica ne izpolnjuje predpisov o varnosti strojev.

Ukrep
Distributer v Sloveniji je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije kosilnico prostovoljno umaknil s trga, tako da je prenehal tržiti kosilnico v svoji spletni trgovini. Po podatkih prodajalca je bila prodana le ena kosilnica.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to kosilnico doma, jo prenehajte uporabljati. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA