Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
12. februar 2016

Slovenski tržni inšpektorat je bil obveščen o nevarnih hitrih zapenjalcih prednjega obroča kolesa, ki so bili nameščeni na nekaterih kolesih znamke GT.

Podatki o izdelku
Naziv: Hitri zapenjalec prednjega obroča kolesa
Tip: GT – modelno leto 1998 do 2015
Proizvajalec: Cycling Sports Group Europe BV, Hanzepoort 27, Oldenzaal, 7575 DB, Netherlands
Uvoznik / Distributer: Factorystore d.o.o., Griže 125, Griže, Slovenija
Poreklo: Tajvan

Vzrok odpoklica
Kolesa posameznih modelnih let so opremljena s hitrimi zapenjalci prednjega obroča, ki se lahko v primeru nepravilne namestitve ali v primeru da se jih pusti odprte, dotaknejo rotorja prednje disk zavore. To povzroči nenadno zaustavitev, ali pa se prednji obročnik sname in povzroči izgubo nadzora nad kolesom. Obstaja nevarnost padca kolesarja in s tem tveganje za poškodbo.

 

Ukrep
Distributer je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije o vpoklicu obvestil kupce koles. Več informacij je na voljo na spletni strani Factorystore.

 

ZPS svetuje
V primeru, da imate katerega izmed teh koles doma, ga ne uporabljajte. Upoštevajte navodila uvoznika: prek pooblaščenega prodajalca vam bodo zagotovili brezplačen nadomestni hitri zapenjalec obročnika, ter brezplačno namestitev.

Fotografiji: Factorystore

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA