Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
15. februar 2016

Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX so ročice zapenjalca za več koles znamke Specialized, ki so bila na voljo tudi v Sloveniji.

Podatki o izdelku
Naziv: Ročica zapenjalca prednje kolutne zavore na kolesu Specialized
Tip: Vsa modelna leta 2002 do 2015 z ročico zapenjalca prednje kolutne zavore
Proizvajalec: Specialized Bicycle Components, Inc., 15130 Concord Circle, Morgan Hill, CA 95037, United States,
Uvoznik / Distributer: Factorystore d.o.o., Griže 125, Griže
Poreklo: Tajvan

Vzrok nevarnosti
Nekatera kolesa z disk zavorami so bila sestavljena z ročico zapenjalca prednjega obročnika, ki se lahko dotakne rotorja prednje disk zavore, v kolikor je ročica odprta. Ko je hitri zapenjalec nepravilno nastavljen ali odprt, se ročica hitrega zapenjalca lahko zatakne v rotor prednje disk zavore, pri čemer se lahko prednji obročnik sname, ali pa se nenadoma ustavi in kolesar lahko izgubi nadzor nad kolesom, kar predstavlja nevarnost padca kolesarja in s tem resno tveganje za nastanek poškodb.

Ukrep
Distributer je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije o vpoklicu obvestil kupce koles. Več informacij je na voljo na spletni strani Factorystore.

ZPS svetuje
V primeru, da imate katerega izmed teh koles doma, ga ne uporabljajte. Upoštevajte navodila uvoznika: Specialized vam bo prek pooblaščenega prodajalca zagotovil brezplačen nadomestni hitri zapenjalec obročnika, ter brezplačno namestitev.

Fotografiji: Factorystore

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA