Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2016
Odpoklici 2016
31. januar 2016

Pri podjetju Apple so objavili prostovoljni odpoklic napajalnikov, proizvedenih med letoma 2003 in 2015, namenjenih za uporabo v celinski Evropi, Avstraliji, Novi Zelandiji, v Južni Koreji, Argentini in Braziliji.

Kot so sporočili, se lahko v redkih primerih zlomijo nožice napajalnika, kar lahko povzroči električni udar. Napajalnik je bil priložen napravam Mac in nekaterim drugim napravam z operacijskim sistemom iOS (iPad, iPhone in iPod), bil pa je tudi v Apple Travel Adapter Kit-u. Do sedaj so pri podjetju Apple zabeležili 12-ih nesreč.

Ali je moj adapter med odpoklicanimi?
Nevarni so vsi adapterji, ki so označeni s štirimi številkami. Če je v vašem adapterju že zapisano `EUR´, nevarnosti ni.

Več informacij je na voljo na spletni strani podjetja Apple.

Apple bo vsem lastnikom nevaren adapter zamenjal. Lahko se obrnete na trgovca pri katerem ste kupili napravo ali na službo za podporo Apple.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA