Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Odpoklici 2015
Odpoklici 2015
24. junij 2015

Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX so jeklene kartuše in ABS Twin Bag nahrbtnik z dvojnimi vrečami, ki so bili na voljo tudi v Sloveniji. 

Podatki o izdelku
Naziv: Jeklene kartuše in ABS Twin Bag nahrbtnik z dvojnimi vrečami
Tip: ABS TWIN BAG
Proizvajalec: ABS Peter Aschauer GmbH, Stefanusstrasse 6A, Nemčija
Uvoznik / Distributer: Annapurna Way d.o.o., Švarova 14, 1000 Ljubljana
Poreklo: Nemčija
Datum polnjenja je odtisnjen na okrogli nalepki, ki je nalepljena na kartuši.

Vzrok odpoklica
Proizvajalec je pri vseh modelih jeklenih kartuš ABS in Twin Bag nahrbtnikov, izdelanih pred 3. 12. 2014 odkril napake, zaradi katerih lahko pride do blokade napihovalnega sistema med ABS aktivacijo in s tem nedelovanje nahrbtnika. V nekaterih jeklenih kartušah so lahko ostanki, ki lahko blokirajo napihovanje sistema ABS med aktivacijo. Do zdaj so se takšne težave, pojavile trikrat med treningi aktivacij. 

Ukrep
Distributer je na poziv proizvajalca izvedel odpoklic vseh jeklenih kartuš in ABS Twin Bag nahrbtnikov s trga.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to opremo doma, je ne uporabljajte. Proizvod lahko vrnete prodajalcu in zahtevate brezplačno popravilo z zamenjavo jeklene kartuše, ali vračilo kupnine.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA