Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
23. november 2018

Objavljen je odpoklic kozmetičnega seta za otroke.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Soy Luna Set za manikuro
Št. artikla: 611412
EAN koda: 8056379008064
Proizvajalec: Giochi Preziosi S.p.A., Via delle Primule, 5, 20815 Cogliate (MB), Italija
Distributer: Menart Records d.o.o., Riharjeva 22, 1000 Ljubljana

Vzrok odpoklica
Izdelki so bili analizirani v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano ter glede barvil v švicarskem laboratoriju. Opravljene analize so pokazale, da je v rdečem laku za nohte z bleščicami presežena vrednost konzervansa fenoksi etanola. Prav tako v seznamu sestavin ni navedena dehidroocetna kislina dokazana z analizo. Izdelek je označen z oznako CE, vendar opozorila niso skladna z zakonodajo za igrače. Prav tako ni upravičena navedba `safe cosmetics´ na izdelku. Izdelek ni skladen z Uredbo o kozmetičnih izdelkih in z Uredbo o varnosti igrač.

ZPS svetuje
v primeru, da imate ta set doma, ga odstranite iz dosega otrok. Lahko ga vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA