Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
05. februar 2018

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX, je obvestilo o neustreznem magnentem plastelinu, za katerega je mogoče, da ga imajo tudi kupci v Sloveniji. Igračo so prodajali na spletni strani Amazon.co.uk in je lahko prek drugih spletnih strani dostopna tudi slovenskemu potrošniku.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Peanfun Magnetic Putty
Blagovna znamka: Peanfun
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica
Testiranje je pokazalo, da izdelek vsebuje majhne magnete z visokim magnetnim pretokom. Otrok lahko ob igri zaužije dva ali več koščkov magneta, ki se zaradi previsokega indeksa magnetnega pretoka v črevesju združita preko črevesne stene. To lahko povzroči perforacijo črevesne stene in posledično resne poškodbe.

Nepravilno označevanje: na izdelku ni CE oznake, slika pa prikazuje majhnega otroka, kar lahko zavede potrošnika, da je igrača namenjena otrokom do treh let starosti. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to igračo doma, jo takoj odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA