Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
27. december 2017

Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu RAPEX je otroška trenirka, ki je (bila) na voljo tudi v Sloveniji.

Podatki o izdelku
Naziv: Otroška trenirka Joma Sport
Tip: 500074 253 university
Proizvajalec: JOMA SPORT S. A.
Uvoznik / distributer: Rossi Sport, trgovina in storitve, Robert Karlatec s.p., Mariborska cesta 100, 3000 Celje
Poreklo: Kitajska

Vzrok odpoklica
Vezalke v predelu glave in vratu: skozi kapuco je speljana vezalka s prostima koncema. Izstopajoča prosta konca vezalk se med igro lahko zatakneta, kar predstavlja nevarnost (za)dušitve, zato je oblačilo ocenjeno kot nevaren proizvod, saj ne izpolnjuje zahtev Zakona o splošni varnosti proizvodov.

Ukrep
Distributer v Sloveniji je na poziv Tržnega inšpektorata Republike Slovenije oblačilo prostovoljno umaknil s trga.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to oblačilo doma, lahko sami odstranite vrvico. Pravico imate tudi, da oblačilo vrnete v trgovino kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA