Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
26. oktober 2017

Distributer je iz prodaje umaknil igračo – lak za nohte – žametni nohti (zelena barva).

Podatki o izdelku
Izdelek: Lak za nohte – Velvet nail art (zelene barve)
Št. artikla: 1660 - 1672 / 17415/CF010 – 01672-PAKEAA-1-03
EAN koda: 628845016606
Proizvajalec: Wooky Entertainment Inc., 75 Queen Street, Suite 3500, Montreal, QC H3C 2N6 Kanada
Distributer: TRONIC d.o.o., Stara Ježica 6, 1000 Ljubljana

Vzrok odpoklica
Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev igrač kozmetičnih setov ali kozmetičnih izdelkov, ki so igrače, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. Igrače so bile glede konzervansov, alergenov, kovin in nitrozaminov ter označevanja analizirane v Nacionalnem laboratoriju za zdravje, okolje in hrano ter glede barvil  v švicarskem laboratoriju. Na testu je bilo ugotovljeno, da lak vsebuje barvilo CL21108, ki je dovoljeno samo v kozmetičnih proizvodih, ki se izperejo. Ker gre za pravi lak za nohte to barvilo predstavlja tveganje za zdravje.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta lak doma, ga odstranite iz dosega otrok. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA