Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
28. avgust 2020

Na seznamu hitrega obveščanja o nevarnih izdelkih na skupnem evropskem trgu Safety Gate je objavljen visok otroški stolček, ki je (bil) na voljo v Sloveniji.

Pdatki o izdelku
Kategorija: Izdelki za nego in varstvo otrok ter otroška oprema
Tip/oznaka: Mac Baby Deluxe
Proizvajalec: Hauck G.m.b.H. & Co. KG
Distributer: MIMOVRSTE, spletna trgovina,d.o.o., Cesta Ljubljanske brigade 21, 1000 Ljubljana

Vztok odpoklica
Nevarnost poškodb: zadavljenje in zadušitev. Visoki stol za otroke ni skladen z zahtevami standarda SIST EN 14988:2017 saj med nogama nima sistema za zadrževanje, zato lahko otrok zdrsne oziroma pade navzdol, kar povzroči poškodbe prsnega koša, glave ali vratu, lahko pa se zagozdi, kar lahko povzroči zadušitev ali zadavljenje.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta stol doma, ga ne uporabljajte. Lahko ga vrnete v trgovino, kjer ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Tržni inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA