Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Otrok
Otrok
22. julij 2020

Objavljen je odpoklic prehranskega dopolnila za otroke. 

Podatki o izdelku
Prehransko dopolnilo: Nature's Way Kids Smart Vita Gummies Omega 3 DHA Fish Oil, Pastilles (soft gummies) 120's
Proizvajalec: Pharmacare Laboraratories Pty Ltd – Australija
Pakiranje: 120 pastil
Koda izdelka: 523254
Lot/serija: 53666, 54907, 53338, 53099, 53664, 53089, 51928, 52969 in 51298
Prodaja: Nakup preko spletnih portalov

Vzrok odpoklica
Zdravstveni inšpektorat RS je bil s strani Javen Agencije za zdravila in medicinske pripomočke obveščen, da proizvajalec Pharmacare Laboratories Pty Ltd iz Australije izvaja odpoklic prehranskega dopolnila za otroke Nature's Way Kids Smart Vita Gummies Omega 3 DHA Fish oil zaradi neoznačenih mlečnih beljakovin, ki lahko pri otrocih z alergijo na mlečne beljakovine povzroči vrsto resnih alergijskih reakcij, kot so srbeči izpuščaji, otekanje grla in nizek krvni tlak.

Prodaja spornega izdelka preko slovenskih ponudnikov ni bila ugotovljena, možen pa je nakup preko spletnih portalov, kot je npr. Amazon ipd., saj naj bi bil izdelek poslan tudi v Slovenijo. 

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta izdelek doma in je otrok alergičen na mlečne beljakovine, naj ga ne zaužije. Lahko ga vrnete prodajalcu pri katerem ste ga kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Fotografija: Zdravstveni inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA