Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izdelki splošne rabe
Izdelki splošne rabe
26. september 2017

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev igrač kozmetičnih setov ali kozmetičnih izdelkov, ki so igrače, z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. V igračah so preverili konzervanse, alergene, kovine in nitrozamine.  Preverili so tudi skladnost označevanja s predpisi.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: Otroški kozmetični set Fatti Bella
Št. artikla: 25447
EAN koda: 80007632254476
Št.lota: TG-HD-02
Poreklo: Kitajska
Proizvajalec: Toys garden SRL, Via Sestriere 85c, Torino
Maloprodaja: HUA SHEN d.o.o., Supermarket Baihu, Prešernova c. 80, 1290, Grosuplje

Vzrok odpoklica
Opravljene analize vzorca otroškega kozmetičnega seta so pokazale, da igrača vsebuje več barvil, ki niso na seznamu dovoljenih v kozmetičnih izdelkih, kar ni skladno z Uredbo o kozmetičnih izdelkih in Uredbo o varnosti igrač. Igrača tudi ni ustrezno označena.

Ukrep
Izdelke je prodajalec umaknil in odpoklical.

ZPS svetuje
V primeru, da imate to ličilo - igračo doma, jo odstranite iz dosega otrok. Lahko jo vrnete v trgovino, kjer ste jo kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

favicon Preberite tudi: Pustna kozmetika za otroke

Fotografija: Zdravstveni Inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA