Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Izdelki splošne rabe
Izdelki splošne rabe
02. december 2020

Proizvajalec obvešča o odpoklicu serije kartuš za plazovne zračne blazine Avabag.

 

Podatki o izdelku

Oznaka izdelka: Avabag Cartridge Carbon
Proizvajalec: Ortovox, Nemčija
Distributer: Iglu Šport d.o.o.

Vzrok odpoklica

Nekateri modeli kartuš Ortovox Avabag Cartridge Carbon iz določenega obdobja izdelave lahko puščajo. Vzrok je okvarjen nastavek na kartuši. V neugodnih razmerah to lahko škoduje sili sprožitve sistema zračne blazine Avabag.

Prizadeti so samo nastavki modre barve na kartušah, proizvedenih v obdobju od 22. 3. 2018 do 30. 9. 2018. Ostali nastavki (svetlo modre in srebrne barve) niso prizadeti. Da bi ugotovili če nastavek povzroča puščanje blazine, preverite maso kartuše. Podroben opis postopka preverjanja mase kartuše najdete v navodilih za uporabo. Če preverjanje mase pokaže, da se tlak ni zmanjšal, lahko kartušo brez skrbi uporabljate naprej.

ZPS svetuje

V primeru, da imate zračno blazino Avabag s kartušo, ki ima okvarjen nastavek, je ne uporabljajte. Če jo boste vrnili v trgovino, kjer ste jo kupili, vam je trgovec dolžan vrniti kupnino.

Fotografija: TIRS

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA