Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Tržni pregled in cene
Tržni pregled in cene
26. junij 2018

Prečesali smo trg in zbrali različne opcije in cene. Slovenski telekomunikacijski trg je precej zasičen, zato operaterji poskušajo na različne načine zadržati uporabnike, nove pa pridobiti z vabljivimi ponudbami. Te največkrat vključujejo konkretne popuste, večje hitrosti dostopa do interneta, najbolj privlačne ponudbe pogosto tudi obvezno vezavo za 12 ali 24 mesecev in paket združenih storitev. Pri tem ne upoštevajo, da fiksni telefonski priključek uporabljajo le redki, večina ga ima zato, ker je del paketa trojček in četvorček.

Vsako leto znova smo presenečeni, kako smo potrošniki dovzetni za obljube o finančnem prihranku, predvsem pa, kako smo se zanj pripravljeni vezati. Operaterji pri tem radi izkoriščajo luknje v zakonodaji in ob enostranski spremembi pogojev potrošniku sicer omogočajo prehod k drugemu operaterju, a v resnici je ta vse prej kot brezplačen.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA