Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Tržni pregled in cene
Tržni pregled in cene
01. junij 2015

Pri ZPS smo zaskrbljeni nad novim predlogom Uredbe o podporah za proizvodnjo elektrike v soproizvodnji in iz obnovljivih virov energije, ki ga je oblikovala Vlada. Ta namreč predvideva za kar 20 milijonov evrov večjo obremenitev gospodinjstev, s tem pa tudi višje račune za elektriko.

Gospodinjstva že zdaj prispevajo nesorazmerno visok delež v podporno shemo glede na njihovo porabo energije, energija, ki jo kupujejo, pa je že danes zelo obremenjena z različnimi dajatvami. Nesprejemljivo je, da se ta nepravična in nesorazmerna delitev še stopnjuje.

Vlado pozivamo, naj obremenitev gospodinjstev obdrži na obstoječi ravni in pri svojih odločitvah upošteva interese vseh deležnikov, tudi potrošnikov.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA