Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Tržni pregled in cene
Tržni pregled in cene
21. maj 2015

ZPS se je glasno odzvala na predlog Zakona o davčnem potrjevanju računov vključuje tudi kaznovanje potrošnikov z globo med 40 in 400 evri, če potrošnik ne bo hranil računa za izdelek ali storitev do konca garancijske dobe in ga na zahtevo ne bo predložil pooblaščeni osebi davčnega organa.

Na ZPS pozivamo vlado oz. pristojno ministrstvo, da iz predloga zakona nemudoma umakne 3. odstavek 12. člena in 17. člen, ki opredeljuje sankcioniranje potrošnikov. Odločno protestiramo proti taki ureditvi, ki breme nadzora nad plačevanjem davkov nalaga potrošnikom tudi za obdobje veljavnosti garancije. Preberite več o novem predlogu in naših zahtevah.

Preverite: Pripombe ZPS k predlogu Zakona o davčnem potrjevanju računov

TRENUTNO ŠTEVILO PODPORNIKOV
6548

Podpiram poziv ZPS vladi, da umakne določbo, ki nerazumno sankcionira nas potrošnike!

Podpiram poziv vladi

Ime in priimek(*)
Invalid Input

E naslov(*)
Invalid Input

E novice ZPS

Invalid Input

Podpiram

 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA