Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Prijava
Tržni pregled in cene

Koliko dni pred iztekom roka uporabnosti živila lahko oz. mora trgovec znižati njegovo ceno (npr. mlečnih proizvodov), je zanimalo potrošnika, ki je pri različnih trgovcih opazil, da uporabljajo različna "pravila".

Zakonodaja določa, da mora biti živilo varno in kakovostno do konca roka uporabe, ki je naveden na embalaži. Seveda je treba pri tem upoštevati predpisani način skladiščenja in uporabe živila. Cena živila je odvisna od delovanja trga, zato zakonodaja trgovca ne zavezuje, da bi moral znižati cene, ker se izteka rok uporabe. Nekateri trgovci kljub temu cene takih izdelkov znižajo, drugi pač ne.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA