Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Oglaševanje

Lani avgusta smo na pobudo staršev pričeli z akcijo "Za šolo brez oglasov", saj številne starše vsako leto zmoti (pre)velika količina promocijskih materialov, ki jih šolarji prejmejo predvsem v in konec šolskega leta, pa tudi predstavitve plačljivih dejavnosti v okviru obveznega podaljšanega bivanja ipd.

Veseli smo,da našo akcijo od vsega začetka podpira Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, ki pa je šlo letos korak dlje. Na podlagi predlogov ZPS so pripravili okrožnico osnovnim šolam z vsebino, ki jo lahko preberete tukaj.

Pričakujemo in upamo, da bo na podlagi teh priporočil šola res namenjena vzgoji in izobraževanju, saj je in naj bo tudi v prihodnje - po našem in tudi mnenju staršev, ki so se odzvali na naš poziv - šola hram učenosti in ne tržnica.

Hvala staršem
Zahvaljujemo se seveda tudi staršem, ki ste v naši akciji že sodelovali: brez vas tega uspeha zagotovo ne bi mogli doseči! Ker z vašimi primeri akcija dodatno dobiva konkretno vsebino, vas vabimo, da nam tudi v tem šolskem letu pošiljate primere nagovarjanja otrok z oglasnimi vsebinami v "vaši šoli" na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

Prvi odzivi staršev kažejo, da so se prvi šolski dan nekateri šolarji že vrnili domov brez promocijskih gradiv. Kako je bilo pa pri vas? 

Preberite tudi:

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA