Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Oglaševanje
Oglaševanje
17. marec 2020

Zdravstveni inšpektorat RS opozarja na zavajajoče oglaševanje izdelka Imosteon in odsvetuje nakup tega izdelka.

Zdravstveni inšpektorat je na podlagi prijave obravnaval oglaševanje in prodajo izdelka Imosteon na spletni strani smilewinter (v slovenščini).

Izdelek oglašujejo in tržijo tudi na drugih spletnih straneh, kot: https://imosteon-gel.com/, https://topshop-eu.com/sl/imosteon/ s povezavo na `uradno´ spletno stran.

Izdelek je predstavljen kot zdravilo, čeprav v Sloveniji ni registriran kot zdravilo, za zdravljenje osteohondroze, artroze in travmatskih obolenj, za blaženje bolečine v mišicah, pripomore k regeneraciji hrustanca…

Izdelek je glede na sestavine, ki so omenjene na eni od spletnih strani, lahko tudi kozmetični izdelek, ki pa mu prodajalec pripisuje določene lastnosti, ki jih kozmetični izdelki nimajo, ne morejo oziroma ne smejo imeti.

Pozor!
Na spletni strani ni navedenih podatkov o prodajalcu, niti v politiki zasebnosti. Spletna stran je bila registrirana v Rusiji, od koder je tudi podjetje, ki skriva podatke o plačniku domene. Drugih informacij na spletni strani ni (telefonske številke, e-maila). Zato lahko sklepamo, da prodajalec skriva svojo identiteto. 

Tudi sicer spletna stran vsebuje elemente zaradi katerih lahko sklepamo, da gre za prevaro: izdelek ponujajo z visokim popustom. Akcijska ponudba naj bi bila tudi časovno omejena, kar je umetno ustvarjanje časovnega pritiska za nakup in sodi med nepoštene poslovne prakse. Uporabljene so lažne identitete in izjave. Objavljeni so komentarji oseb, ki so izdelek preizkusili, pri čemer njihove verodostojnosti ni mogoče preveriti.

Vse navedeno kaže na to, da navedbe na spletnih straneh niso resnične in da gre za še eno izmed spletnih prevar. 

Fotografija: Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA