Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Trg in cene
Trg in cene
02. oktober 2017

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije je v okviru rednega inšpekcijskega nadzora odvzel več vzorcev izdelkov z namenom preverjanja njihove skladnosti s predpisi. V izdelkih za oblikovanje las so preverili konzervanse. Preverili so tudi skladnost označevanja s predpisi.

Podatki o izdelku
Ime izdelka: SCULPTOR Styling gel
Koda izdelka: TECNA 321
Poreklo: Italija
Proizvajalec: Tecna Italia Srl, Sede Legale, Via Ardeatina n°2479 00134 Pomezia - Loc. Santa Palomba, Rim, Italija
Uvoznik: Pro Crinis d.o.o., Prvačina 180a, 5297 Prvačina

Vzrok odpoklica
V okviru inšpekcijskega pregleda so ugotovili, da izdelek vsebuje konzervansa Methylchloroisothiazolinone ter Methylisothiazolinone, ki nista na seznamu dovoljenih v kozmetičnih izdelkih kateri se ne izpirajo, kar ni skladno z Uredbo o kozmetičnih izdelkih.

Ukrep
Izdelek je prodajalec umaknil in odpoklical.

ZPS svetuje
V primeru, da imate ta izdelek doma, ga lahko vrnete v frizerski salon, kjer ste ga kupili. Upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Methylisothiazolinone
Kemikalija Methylisothiazolinone sodi med kemikalije, ki pogostokrat povzročajo alergijo. V kozmetičnih izdelkih jo uporabljajo kot konzervans. Od leta 2015 je prepovedan v kozmetiki za otroke, od februarja 2017 pa v kozmetiki za odrasle, ki se ne izpere. V kozmetičnih izdelkih, ki se izperejo pa je najvišja dovoljena koncentracija 0,01% (100 ppm).

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA