Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Trg in cene
Trg in cene
13. maj 2016

Evropska komisija je pričela javno posvetovanje v zvezi s preverjanjem ustreznosti prava EU na področju varstva potrošnikov in trženja. Namen posvetovanja je preverjanje primernosti šestih direktiv in ocena direktive EU o pravicah potrošnikov. 

Zainteresirani lahko po spletu svoje mnenje oddajo do 2. septembra 2016.

Šest direktiv, ki bodo predmet preverjanja primernosti, ureja zadeve, kot so navajanje cen, jamstva za pokvarjeno blago, nepošteni pogodbeni pogoji in nepoštene trgovinske prakse ter trženje med podjetji. Direktiva o potrošniških pravicah pa me drugim določa pravila glede informacij, ki morajo biti potrošniku na voljo pred sklenitvijo pogodbe po spletu in pravice do odstopa od pogodb, sklenjenih po spletu. Preverjanje primernosti direktiv je del prizadevanj Komisije za oblikovanje boljše zakonodaje.

Komisija bo rezultate javnega posvetovanja predstavila na naslednjem potrošniškem vrhu 17. in 18. oktobra 2016, vključila pa jih bo tudi v poročilo o oceni, ki bo objavljeno leta 2017.

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA