Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Trg in cene
Trg in cene
04. december 2015

Po dolgih letih priprav je Agencija za komunikacijska omrežja in storitve vendarle pripravila spletni primerjalnik cen storitev slovenskih operaterjev na naslovu komuniciraj.eu. Gre za zelo osnovno primerjavo, ki je lahko izhodišče za iskanje prave ponudbe na spletnih straneh operaterjev.

Primerjati je mogoče cene fiksnih in mobilnih storitev, s filtri pa je mogoče določiti le najbolj osnovne kriterije, kot so, denimo, število v paket vključenih storitev, predvidena poraba storitev, hitrost povezave in podobno. Posebej je mogoče določiti, da so izpisani paketi, namenjeni samo določeni populaciji (denimo študentje ali upokojenci) – tu pogrešamo možnost, da bi `posebne´ pakete preprosto izključili.

Prikaz rezultatov je po ceni od najcenejšega paketa do najdražjega, omejen pa je na ceno paketa in vključene storitve. Nekaj dodatnih informacij lahko dobite še v podrobnejšem opisu – ki pa ni standardiziran, zato je vsebina odvisna od operaterja in informacija še ne pomeni, da kakšen drug operater teh dodatkov nima. Za vse ostale informacije boste morali s klikom na izbrani paket obiskati operaterjevo spletno stran.

Primerjalnik, ki zahteva tudi nekaj pozornosti pri vnosu podatkov (1000 MB v filtru, denimo, ne pomeni, da se vam bodo izpisali mobilni paketi z vključenimi 1 GB = 1024 MB podatkov), je zato lahko le dodatna odskočna deska pri iskanju najboljše ponudbe. Kot smo zaznali, vanj niso vključene akcijske ponudbe, kar njegovo uporabnost precej zmanjša, omejeno število filtrov pa vedno znova zahteva, da se po več informacij podamo na operaterjevo spletno stran.

Poleg primerjalnika so pripravili tudi kalkulator prenosa podatkov, ki omogoča izračun priporočene mesečne količine prenosa podatkov. Seveda pa je nekako pričakovano, da so vsi objavljeni podatki izključno informativne narave, za njihovo točnost, vsebino in ažurnost so odgovorni izključno operaterji, ki so svoje podatke posredovali agenciji.

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA