Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Trg in cene
Trg in cene
06. november 2015

Številni potrošniki – kreditojemalci oderuških kreditov - so nas obvestili, da so prejeli sklep o izvršbi, v katerem jih podjetje KFC d.o.o. terja za poplačilo celotnega pogodbenega zneska.

Kot smo že pisali, je sodišče odločilo, da so kreditne pogodbe podjetja Fragorex s.r.o. (prej Kartagina s.r.o.), ki deluje v mreži povezanih podjetij (STL, KFC), nične, ker podjetje ni imelo dovoljenja za opravljanje potrošniškega kreditiranja v Sloveniji.

Potrošniki, ki so sklenili takšne nične pogodbe, so kreditodajalcu dolžni vrniti le znesek, ki so ga dejansko prejeli na podlagi nične pogodbe.

8-dnevni rok za ugovor!
Če ste tudi vi sklenili nično kreditno pogodbo, že odplačali dejansko prejeti znesek in kljub temu prejeli sklep o izvršbi, je nujno, da v 8-dnevnem roku podate ugovor na sklep o izvršbi. V ugovoru poudarite, da ste podjetju že vrnili znesek, ki ste ga prejeli na podlagi nične kreditne pogodbe in priložite potrdila o plačilih.

Člani ZPS se nemudoma obrnite na nas
Članom ZPS bodo pri oblikovanju ugovora na izvršbo pomagali naši pravniki, zato nas člani o prejemu sklepa o izvršbi takoj obvestite. Potrebovali bomo:

  • kratek opis kdaj in kako ste sklenili pogodbo, koliko kredita ste že odplačali,
  • sklep o izvršbi z oznako, kdaj ste ga prejeli/prevzeli na pošti,
  • kreditno pogodbo,
  • upravno izplačilno prepoved,
  • vsa dokazila o plačilih obrokov.

Tisti, ki ste nam dokumentacijo v zvezi z oderuškim kreditom že poslali, navedite tudi ta podatek, da preverimo, ali je vsa relevantna dokumentacija že pri nas.

Če še niste člani ZPS in želite pomoč pri pripravi ugovora na sklep o izvršbi, predlagamo, da se včlanite.

 

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA