Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Trg in cene
Trg in cene
31. avgust 2015

Telekomunikacijske operaterje pozivamo, naj prenehajo zaračunavati nekatere administrativne stroške, pri drugih pa naj znižajo ceno na raven dejanskih stroškov. Da bi bili v naslednjem krogu pogajanj z operaterji čimbolj uspešni, smo začeli zbirati podpise podpore na www.zps.si.

Naše stališče še vedno ostaja, da bi marsikateri strošek moral biti vključen v stroške poslovanja operaterja in jih ta ne bi smel dodatno zaračunavati. Še posebej to velja za:

  • priključnino oziroma priključno takso pri mobilnih paketih,
  • prenos naročniškega razmerja,
  • prekinitev naročniškega razmerja.

Visoko postavljene cene administrativnih storitev, še zlasti tistih, ki so povezane s spremembo naročniškega razmerja, namreč vodijo k izkrivljanju konkurence in bistveno poslabšujejo položaj potrošnika kot uporabnika telekomunikacijskih storitev. Zaradi dodatnih stroškov se potrošnik bistveno težje odloči za zamenjavo naročniškega paketa za zanj bolj primernega ali ugodnega.

Pri ostalih stroških (sprememba klicne številke, prepis računa, izdaja razčlenjenega računa in zamenjava kartice SIM) si prizadevamo, da jih operaterji znižajo na raven dejanskih stroškov, ki pri tem nastanejo.

favicon Preberite članek iz revije ZPStest: Mobilni operaterji: dodatni stroški izničijo mamljive ponudbe 

Potrošnike, ki se z omenjenimi prizadevanji strinjajo, prosimo, da s svojim podpisom podprete zahtevo po ukinitvi oziroma zmanjšanju stroškov administrativnih storitev. Vaša podpora bo lahko pomemben del argumentov pri nadaljnih pogovorih z operaterji, pa tudi z regulatorji trga (Agencija za varstvo konkurence, Agencija za komunikacijska omrežja in storitve, Direktorat za informacijsko družbo, Tržni inšpektorat).

TRENUTNO ŠTEVILO PODPORNIKOV
6821

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Zadnje objave

Več objav

Umik in odpoklic izdelkov

Več