Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Telefon
Telefon
15. november 2019

Samsung, Huawei in Apple niso edine znamke pametnih telefonov, ki bi jih morali upoštevati pri odločitvi o nakupu. So pa gotovo najbolj vidno prisotne v ponudbah oparaterjev. V ozadju se vendarle preriva še veliko igralcev, večina jih prihaja iz Kitajske. V primerjalniku mobilnih telefonov je 274 modelov, 109 jih je naprodaj tudi v Sloveniji. Oglejte si bogate informacije o tehničnih lastnostih, izbrane mobilnike (do 5) pa preprosto primerjajte med seboj. Preverite, kam Apple, Huawei in Samsung sodijo v primerjavi z modeli, ki jih ponujajo HTC, Sony, LG, Motorola in ostale znamke. Za nekatere modele preizkušenih telefonov je na voljo tudi kratek komentar s pozitivnimi in negativnimi lastnostmi telefonov.

Skupaj z rezultati testa članka iz revije ZPStest 2/2019 in 11-12/2019.

Vse modele mobilnikov smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna testna ocena (100 %) je sestavljena iz preizkusov:
Zmogljivost mobilnika (20 %): izdelava varnostnih kopij v računalniku, občutljivost, povezave, procesor, večstranskost, prostor za shranjevanje podatkov, baterija, kakovost vgrajenih zvočnikov
Ergonomija (20 %): odzivnost zaslona na dotik, preprostost uporabe, prenosljivost, trdnost, zaslon
Telefoniranje (10 %): kakovost zvoka med klicanjem, priročnost klicanja
Sporočila (5 %): vnos besedila, načini besedilnega sporočanja
Fotografije in video (20 %): večstranskost, kakovost, priročnost, video
Glasba (10 %): večstranskost, kakovost zvoka, prenos glasbe, priročnost
Primernost za navigacijo (5 %): kakovost sprejema signalov GPS, prvo iskanje signala GPS, natančnost določanja položaja
Brskanje po spletu (10 %): izključevanje prenosa podatkov, WLAN, GPS, vklop letalskega načina, priročnost spletnega brskalnika, hitrost brskanja po spletu
Različica operacijskega sistema (0 %)
Zanesljivost SSD (0 %)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,90 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA