Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Telefon
Telefon
19. november 2020

Premijski modeli pametnih telefonov zasedajo vrh lestvice naprav na testu, nudijo največ funkcij in najboljše zmogljivosti, a vse več uporabnikov pogleduje k napravam srednjega cenovnega razreda, saj so cene premijskih modelov švignile v nebo in krepko presegle mejo tisoč evrov. Ne glede na to, katero vrsto telefona boste izbrali, se pred nakupom ne ozirajte samo na akcije operaterjev. Ker so subvencionirani modeli bistveno cenejši, marsikdo kupi takšnega, ki ga ne rabi in mu morda celo povzroča nepotrebne dodatne težave oziroma stroške. V našem primerjalniku lahko preverite, kako se izbrani modeli izkažejo po različnih lastnostih, pred dokončnim nakupom pa svojega favorita vsekakor preizkusite v praksi.

V primerjalniku mobilnih telefonov je 173 modelov, 91 jih je naprodaj tudi v Sloveniji. Oglejte si bogate informacije o tehničnih lastnostih, izbrane mobilnike (do 5) pa preprosto primerjajte med seboj. Preverite, kam Apple, Huawei in Samsung sodijo v primerjavi z modeli, ki jih ponujajo HTC, Sony, LG, Motorola in ostale znamke. Za nekatere modele preizkušenih telefonov je na voljo tudi kratek komentar s pozitivnimi in negativnimi lastnostmi telefonov.

star-clanek-1 Ta članek z rezultati testa je star. Aktualni rezultati tega testa >

Vse modele mobilnikov smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna testna ocena (100 %) je sestavljena iz preizkusov:
Zmogljivost mobilnika (20 %): izdelava varnostnih kopij v računalniku, občutljivost, povezave, procesor, večstranskost, prostor za shranjevanje podatkov, baterija, kakovost vgrajenih zvočnikov
Ergonomija (20 %): odzivnost zaslona na dotik, preprostost uporabe, prenosljivost, trdnost, zaslon
Telefoniranje (10 %): kakovost zvoka med klicanjem, priročnost klicanja
Sporočila (5 %): vnos besedila, načini besedilnega sporočanja
Fotografije in video (20 %): večstranskost, kakovost, priročnost, video
Glasba (10 %): večstranskost, kakovost zvoka, prenos glasbe, priročnost
Primernost za navigacijo (5 %): kakovost sprejema signalov GPS, prvo iskanje signala GPS, natančnost določanja položaja
Brskanje po spletu (10 %): izključevanje prenosa podatkov, WLAN, GPS, vklop letalskega načina, priročnost spletnega brskalnika, hitrost brskanja po spletu
Različica operacijskega sistema (0 %)
Zanesljivost SSD (0 %)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sprejema donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. S plačilom posameznega testa tako tudi vi omogočate izvedbo primerjalnih testov.


Ko boste opravili nakup, vam bomo po e-pošti poslali geslo za dostop do rezultatov izbranega testa.

Vsebina le za člane ZPS
in kupce tega članka

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,98 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Sveže e-novice ZPS, vsak teden

Naročite se na naše tedenske e-novice. Sproti spremljajte aktualne teste, koristne potrošniške nasvete in druge novosti. Od prejema e-novic se lahko kadarkoli odjavite.

Umik in odpoklic izdelkov

Več