Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Telefon
Telefon
24. april 2015

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve (AKOS) in Simobil sta nas obvestila, da so slovenski uporabniki mobilnih telefonov ponovno tarča neželenih sporočil. Tokrat sporočilo v angleščini obvešča o zadetku v višini 2 milijona evrov na evropskem promocijskem žrebanju telefonskih številk.

Sporočilo tokrat prihaja iz ciprskega omrežja, zato je težko pričakovati, da bo operater blokiral vsa sporočila, ki jih pošiljajo ciprski uporabniki. Prav tako ni nobene potrebe, da zamenjate številko ali celo opeaterja, saj takšna sporočila niso poslana na točno določeno številko, pač pa na naključne številke uporabnikov v določeni državi.

ZPS svetuje
Zdaj bi že morali vedeti: kakršno koli sporočilo, za katerega ne veste, kdo vam ga je poslal in zakaj ravno vam (`zadetek´ na lotu, prošnja za `pomoč´, vabilo za obisk določene strani ...), izbrišite, nikakor pa nanj ne odgovarjajte, prav tako ne kliknite na priloženo spletno povezavo oziroma e-poštni naslov!

O sporočilu obvestite tudi svojega operaterja oziroma AKOS in sporočite številko, s katerega je bilo poslano.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA