Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Telefon
Telefon
15. junij 2018

Čeprav se morda zdi tako, pa Apple in Samsung nista edina proizvajalca mobilnikov, ki bi ju morali upoštevati pri odločitvi o nakupu: v ozadju se vendarle prebijajo še nekateri drugi igralci, večina pa prihaja iz Kitajske. V primerjalniku mobilnih telefonov je zdaj več kot 370 modelov, več kot 170 jih je naprodaj tudi v Sloveniji. Oglejte si bogate informacije o tehničnih lastnostih, izbrane mobilnike (do 5) pa preprosto primerjajte med seboj. Preverite, kam Apple in Samsung sodita v primerjavi z modeli, ki jih ponujajo HTC, Sony, LG, Huawei in ostale znamke. Za nekatere modele preizkušenih telefonov na voljo tudi kratek komentar s pozitivnimi in negativnimi lastnostmi telefonov.

Vse modele mobilnikov smo kupili v trgovini kot običajni potrošniki. Proizvajalci oz. trgovci za izbor niso vedeli in nanj niso imeli vpliva. Preizkusili smo jih v neodvisnih akreditiranih laboratorijih. Naši kriteriji so običajno ostrejši od golega preverjanja standarda in varnosti, saj obravnavamo tudi uporabnost izdelka, okoljevarstvo in ostale vidike, pomembne pri vsakdanji uporabi. Objava rezultatov testa je dovoljena le v medijih potrošniških organizacij, kjer niso objavljena oglasna sporočila.

Skupna testna ocena (100%) je sestavljena iz preizkusov:
Fotografije in video (20%)
Zmogljivost mobilnika (18%)
Tekstovna sporočila (13%) 
Ergonomija (12%) 
Telefoniranje (12%) 
Glasba (10%) 
Brskanje po spletu (10%) 
Primernost za navigacijo (5%) 
Verzija os (0%)
Zanesljivost ssd (0%)


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij. V več kot 25-ih letih nismo v reviji in na spletni strani objavili niti enega oglasa. Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Rezultati so na voljo vsem, članom v okviru naročnine, nečlanom pa so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4,40 €/mesec

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA