Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Računalnik
Računalnik
05. marec 2018

Objavljamo rezultate za več kot 280 tabličnih računalnikov, v naših trgovinah smo našli 78 modelov. Velika izbira na drugi strani pomeni tudi veliko razliko v kakovosti, a zelo dobro tablico lahko kupite že za približno 450€, dobro pa za 200€. Vsekakor predlagamo, da poiščete kakovostno tablico z diagonalo zaslona vsaj 22 centimetrov (9 palcev), kar je še posebej pomembno, ko jo kupujete za otroka. Procesor naj ima štiri jedra, zmogljivost pomnilnika pa mora biti vsaj 16 GB, še raje več. Dobro je tudi, da ima tablica režo za pomnilniško kartico, saj boste imeli tako vsaj možnost shraniti večjo količino podatkov, kot so filmi ali večja količina glasbe. Preverite zadnje rezultate testa!


Potrošniške organizacije tablične računalnike testiramo tako rekoč brez prestanka. Najbolj zanimive modele pošljemo v laboratorij takoj, ko jih lahko kupimo v trgovini, pri večini pa modele za test izberemo na podlagi njihove prisotnosti na evropskem (in svetovnem) trgu. Tako kot vse izdelke, ki jih ocenjujemo v potrošniških testih, tudi tablične računalnike kupujemo anonimno, kot običajni potrošniki, njihov test pa izvajamo v akreditiranem laboratoriju. Po temeljitem preverjanju rezultate združujemo v naslednjem kategorije (v oklepaju so njihove obtežitve):

Zmogljivost (10 %)
- zmogljivost glede na referenčne teste, zmogljivost pri prenosu datotek, začetek dela, preklapljanje med aplikacijami

Kakovost zaslona (20 %)
- berljivost v različnih svetlobnih pogojih, odzivnost zaslona na dotik

Priročnost (20 %)
- upravljalni gumbi in stikala, splošna uporaba, tipkovnica, prenos datotek, aplikacije, namestitev

Vgrajene funkcije (25 %)
- v
ideo klici, predvajanje filmov, predvajanje glasbe, večpredstavne vsebine, fotografije, snemanje filmov, bralnik e-knjig, brskanje po spletu, elektronska pošta

Baterija (15 %)
- čas do izpraznjene baterije po 30-minutnem hitrem polnjenju, možnost uporabe dodatne baterije, enostavnost vklopa stanja zmanjšanje porabe, večnamenskost baterije, čas delovanja

Splošne značilnosti (10 %)
- kakovost izdelave, priključki in povezave, mobilne povezave, shranjevanje podatkov, prenosljivost

Varnost in rezervna kopija (0 %)
- rezervna kopija / ponastavitev, zaščita, uporaba več uporabniških imen


Zaradi zagotavljanja popolne neodvisnosti ZPS kot potrošniška organizacija ne sme prejemati donatorskih in sponzorskih prispevkov podjetij.
Primerjalne teste izdelkov in storitev financirajo člani ZPS s plačilom članarine. Nečlanom so rezultati posameznega testa na razpolago za plačilo.


Ko boste opravili nakup z Moneto, boste dobili elektronsko sporočilo z aktivacijskim geslom, ki bo veljavno eno leto, in s katerim si boste lahko ogledali rezultate izbranega testa na naši spletni strani. V primeru, da primerjalnik v tem času posodobimo z novimi testnimi rezultati, so vam na voljo tudi ti.

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

4,50 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4,40 €/mesec

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA