Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
03. september 2018

Zdravstveni inšpektorat RS potrošnikom zaradi zavajajoče predstavitve in suma neizpolnjene zahteve zakonodaje glede sledljivosti živil odsvetuje nakup prehranskega dopolnila Bioveliss Tabs po spletu.

Izdelek po elektronski pošti ponuja prof. David Berger, ki se predstavlja kot specialist iz področja dietetike in koordinator državnega programa varovanja zdravja.

Prof. David Berger seveda nima dovoljenja za opravljanje zdravniške službe v Sloveniji. Državni program varovanja zdravja, kot je omenjen v oglasu, ne obstaja. Na Ministrstvu za zdravje je bil pripravljen Nacionalni program o prehrani in telesni dejavnosti za zdravje (2015 - 2025), le-ta pa nima nobene povezave s trženjem prehranskih dopolnil.

Podjetja, pri katerem bi Zdravstveni inšpektorat RS lahko izvedel postopek inšpekcijskega nadzora, ni možno identificirati.

Izdelek se je sicer na seznamu pridržanih prehranskih dopolnil, saj obstaja utemeljen sum, da zahteva živilske zakonodaje glede sledljivosti izdelka ni izpolnjena. Sledljivost pa je eden od elementov zagotavljanja varnosti živil.

Spletna stran, na kateri oglašujejo izdelek, ima veliko elementov zaradi katerih lahko sklepamo, da gre za zavajajoče oglaševanje: izjave `zdravnika´ (ki ga ni možno identifcirati, ali gre za resnično osebo), izjave `zadovoljnih strank´, veliki popusti in le še nekaj izdelkov po ugodni ceni na zalogi.

Fotografija: Zdravstveni inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA