Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
22. avgust 2018

Tržni inšpektorat obvešča, da je prejel več pritožb potrošnikov, ki so kupovali dišave na spletni strani www.profumouno.eu. Stran ni več aktivna, isti trgovec pa sedaj posluje prek identične spletne strani www.superponudbaparfumov.eu/shop.

Na spletni strani trgovec navaja, da gre za prestižne in skrbno izbrane italijanske Eau de Parfum izdelke. Dišavne note naj bi bile enake kot so v parfumih, ki so prikazani na fotografijah, torej ne gre za prodajo originalnih parfumov. Potrošniki, ki so se pritožili na tržni inšpektorat, so bili nezadovolni s prejetimi izdelki, ki niso bili skladni s pričakovanji, prejete dišave pa se precej razlikujejo od originalnih. Pritožbe prodajalcu ne pomagajo, saj zavrača vračilo denarja.

Spletna stran v slovenskem jeziku še ne pomeni, da gre za slovenskega prodajalca, zato pred nakupom vedno poiščite podatek o trgovcu.

Potrošnike opozarjamo, da je lastnik trgovine podjetje Global Distribution Solutions iz ZDA, ustanovljeno v ameriški zvezni državi Delaware, ki je ena od davčnih oaz. Zaradi tega zakonodaja EU, ki ureja področje spletnih nakupov, ne velja. 

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA