Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
22. maj 2017

V evropskem parlamentu so potrdili zakonodajo, ki bo potrošnikom omogočala dostop do zakupljenih e-vsebin, tudi ko bodo v drugi državi EU.

Zaradi omejitve avtorskih pravic se je namreč potrošnikom nemalokrat zgodilo, da na potovanju v drugih državah niso mogli dostopati do svojih zakupljenih vsebin, npr. videa, glasbe ali e-časopisov. Omeniti velja, da zakonodaja pokriva tudi aplikacije, ki jih svojim naročnikom ponujajo ponudniki IP- in kabelske televizije.

Monique Goyens, gerneralna direktorica evropske potrošniške organizacije BEUC: "Ni logike, da potrošniki, ki imajo zakupljene vsebine, lahko do njih dostopajo samo v matični državi. Ta zakon pa je lahko le prvi korak. Še vedno se potrošniki srečujejo s tem, da ne morejo prosto iskati najboljše ponudbe in kupiti e-vsebin na skupnem evropskem trgu ne glede na to, iz katere države so. Avdiovizualna industrija se še vedno bori, da bi prednosti skupnega evropskega trga ohranila zase in ne za potrošnike."

Zakonodaja bo pričela veljati v začetku leta 2018, devet mesecev po objavi v evropskem uradnem listu.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA