Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
18. september 2015

Tržni inšpektorat sporoča, da so prejeli več prijav v zvezi z `nagradnimi igrami´ Facebook profila Apple Slovenija. V `nagradni igri´ je mogoče sodelovati tako, da všečkaš objavo oziroma stran, ter jo deliš med svoje prijatelje. `Izžrebanec´ naj bi nagrado - novi iPhone - dobil tako, da najprej pošlje SMS sporočilo "psc kupim 50" na številko 6888, in `organizatorjem´ sporoči kodo, ki jo prejme v povratnem sporočilu.

Gre za lažno nagradno igro, Facebook profil Apple Slovenija pa ni uradni Facebook profil podjetja Apple.

S sporočilom na številko 6888 ne boste prejeli nagrade, ampak boste pričeli nakup za predplačniško kartico Pay Safe Card v vrednosti 50€. Ko kodo, ki jo po nakupu potrošnik prejme, le-ta sporoči Facebook strani, ga tam zablokirajo, pri tem pa potrošnik ostane tako brez nagrade kot tudi brez 50€!

Ni zastonj kosila
Ker so lažne nagradne igre na Facebooku pogoste, na kar že nekaj let opozarjamo tudi pri ZPS, svetujemo pri odločanju za sodelovanje veliko previdnost in zdravo mero razuma. Vedno natančno preberite drobni tisk oz. pogoje sodelovanja v različnih nagradnih igrah, še zlasti tistih, ki ponujajo bogate nagrade zgolj za nekaj odgovorov, poslan SMS, všečkanje ali deljenje – in telefonsko številko!

Organizator nagradne igre (ali lahko na njegovem FB profilu ugotovite kdo res je?) mora pred pričetkom nagradne igre izdelati pravila, po katerih bo potekala nagradna igra. V pravilih so zapisani podatki o organizatorju nagradne igre, kako je mogoče sodelovati, koliko časa bo trajala, kakšne so nagrade, kdaj bodo nagrade podeljene in na kakšen način, kako bodo nagrajenci obveščeni o nagradah, davčne posledice za nagrajence, ipd. Pravila nagradne igre morajo biti jasna in razumljiva ter objavljena in lahko dostopna vsem potencialnim sodelujočim. Teh podatkov niste našli? Potem velja naš nasvet, da v takšni igri raje ne sodelujte!

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA