Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
10. junij 2020

Zdravstveni inšpektorat opozarja na zavajajoče oglaševanje prehranskega dopolnila Parazitol in močno odsvetuje nakup dopolnila.

Zdravstveni inšpektorat je na podlagi prijave obravnaval oglaševanje in prodajo prehranskega dopolnila Parazitol. Izdelek oglašujejo in tržijo po spletu.

Predstavitev izdelka vsebuje nedovoljene trditve o učinkovitosti izdelka proti parazitom in trditve in priporočila posameznih zdravnikov, katerih identitete ni mogoče ugotoviti.

Na spletni strani ni možno identificirati ponudnika, zato ni možno preveriti izpolnjevanja zakonske zahteve glede sledljivosti, ki je eden od elementov varnosti živila.

Tudi sicer ima spletna stran tipične elemente, ki opozarjajo na zavajajoče oglaševanje, kot je zelo ugodna `akcijska´ cena, omejen čas ugodne ponudbe in omejene zaloge. Opozarjamo tudi, da se podatki ne posredujejo v varnem spletnem okolju.

Fotografija: Zdravstveni inšpektorat

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA