Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet

Nakup sadja in zelenjave na spletu z dostavo na dom je priročna rešitev, še zlasti v času, ko se večinoma zadržujemo doma in se izogibamo pogostim obiskom trgovin. Število spletnih ponudnikov svežih vitaminov se je v zadnjih tednih pričakovano občutno povečalo, zato smo preverili, kakšne so možnosti naročanja sadja in zelenjave po spletu ter kako pestra je ponudba. Preverili smo tudi nekatere cene in jih na grobo primerjali s tistimi v običajnih trgovinah.

Spletne strani, kjer je mogoče kupiti sveže sadje in zelenjavo, smo poiskali s spletnimi iskalniki, preverili smo različne članke in objave na to temo, pokukali smo tudi v skupine na Facebooku, ki povezujejo potrošnike z zavestjo, da je najbolj zdrava hrana pridelana lokalno. Marsikatera spletna stran poleg sadja in zelenjave ponuja tudi druge izdelke, ki pa jim v tokratnem pregledu nismo namenili pozornosti.

Dodatna ponudba, ki se je pojavila predvsem v zadnjih tednih, je posledica trenutnih razmer, saj lokalni pridelovalci svojih izdelkov ne morejo prodajati restavracijam, šolam, vrtcem in drugim večjim kupcem, zato bo z vrnitvijo v normalno življenje tovrstna ponudba verjetno spet bolj okrnjena. Nekateri ponudniki pa bodo morda izkoristili široko odprta vrata do potrošnikov, ki so se k njim zatekli v zadnjih tednih, jim še bolj prilagodili svojo ponudbo in izboljšali uporabniško izkušnjo.

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA