Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
03. februar 2020

Spletni tržnici - Allegro in Cdiscount – sta se zavezali, da bosta v dveh delovnih dneh odgovorili na obvestila o nevarnih izdelkih v njihovi ponudbi, ki jih izdajo nadzorni organi v državah članicah EU. V roku 5 delovnih dni pa bosta obvestili kupce nevarnih izdelkov.

Takšno zavezo so junija 2018 že podpisali AliExpress, Amazon, eBay in Rakuten France. Didier Reynders, komisar za pravosodje: "Potrošniki so upravičeni do enake stopnje varnosti, ne glede na to, ali kupujejo po spletu ali v klasičnih trgovinah. Pozdravljam vstop tržnic Cdiscount in Allegro v zavezo, ki sedaj združuje že šest vodilnih akterjev na področju elektronskega poslovanja. Pozivam tudi ostale spletne tržnice, da se pridružijo zavezi in tako pokažejo, da varnost potrošnikov jemljejo resno."

Zaveza za večjo varnosti izdelkov je prostovoljna in presega zakonske obveznosti. Prispeva k hitrejšemu ukrepanju in postopku umika nevarnih izdelkov, ki jih prodajajo po spletu.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA