Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Internet
Internet
05. december 2019

Organizacija Electrical Safety First iz Združenega Kraljestva je preizkusila več skupin aparatov, ki jih priključimo na elektriko, med drugim naprav za oblikovanje pričeske, polnilcev za mobilne telefone, potovalnih adapterjev za elektriko in laserskih naprav za depilacijo, ki so jih kupili na spletnih tržnicah Amazon, eBay in Wish.

Z izjemo enega izdelka, vse ostale niso opravile varnostnega preizkusa. Najbolj zaskrbljujoče varnostne pomanjkljivosti, ki so jih ugotovili na preizkusu:

  • notranjost polnilnika za telefon (po videzu enakega `uradnemu´ Applovemu USB polnilcu) se je med preizkusom stalila, zaradi česar obstaja možnost eksplozije.
  • Iz sušilnika las, kupljenega na Wish-u, je med preizkusom zagorelo, ohišje pa se je stalilo.
  • Deli pod električno napetostjo pri laserskem depilatorju, kupljenem na Ebay-u, niso ustrezno izolirani, kar lahko povzroči kratek stik.
  • Varnostno neustrezen vtičnik oblikovalca las iz Amazon Marketplace-a lahko povzroči požar.

Spletni prodajalci Amazon, eBay in Wish so sporočili, da so nevarne izdelke že umaknili iz svojih trgovin.

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA