Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
20. november 2019

Objavljamo rezultate kar 10 testov, teme so zimske in kanček praznično obarvane. Med aktualnejše vsebine zagotovo sodi test cvetličnega medu, ki je zlati standard po okusu slovenskih potrošnikov. V laboratorij smo poslali 11 vzorcev domačega in tujega porekla, večina je dobila oceno dobro, med najboljšimi pa je bil med slovenskega porekla. Odličen je tudi v čaju, ki se še posebej prileže v mrzlih zimskih dneh, na smučanju, sankanju, drsanju ali daljšem sprehodu. Če boste s seboj vzeli domačega, v testu termovk preverite, v kateri bo najdlje ostal topel. Zmagovalka je najdražja termovka na testu (53€), a tik za petami ji je za polovico cenejša konkurentka. Ljubitelji kave nikar ne spreglejte rezultatov testa aparatov za pripravo espressa, če imate raje cappuccino, bo zanimiv tudi test penilnikov mleka, pri katerem nas je presenetila ugotovitev, da z vsemi ne boste prav dobro spenili mleka, pri penjenju sojinega napitka pa je uspeh zagotovljen v skorajda vseh testiranih napravah. Za vse, ki želite cappuccino pripraviti le s pritiskom na gumb, je rešitev cappuccino iz kapsule.  A nad njihovo sestavo smo bili precej manj navdušeni – preveč sladkorja, aditivov in embalaže. Za zaokrožitev kavne zgodbe smo pripravili še pregled različnih vrst kave in kavnih napitkov.

Med preizkusom naprav za oblikovanje pričeske (ravnalnikov in kodralnikov las) je kar preveč izdelkom težavo predstavljal test varnosti. Objavljamo tudi teste slušalk, tabličnih računalnikov in računalniških monitorjev. Za naprave z dobrim razmerjem med ceno in tem, kar ponujajo, boste v povprečju odšteli okrog 300 evrov, za oba zmagovalca na testu celo malo manj. Na testu brezžičnih prenosnih zvočnikov smo preizkusili zvočnike med 380 € in 30€, za dober prenosni zvočnik boste morali odšteti 100 evrov in več. Zmagovalec stane 180€. 

Pripravili smo nekaj konkretnih nasvetov za financiranje prazničnih nakupov, da bo vstop v leto 2020 čim bolj finančno miren. Bolj mirni boste tudi, če imate urejeno zavarovanje splošne odgovornosti. Kaj hitro se namreč lahko zgodi, da s svojim dejanjem povzročimo komu materialno ali nematerialno škodo, oškodovanec pa nato zahteva denarno odškodnino. Ker se ta hitro povzpne na nekaj tisočakov ali celo desettisočakov, se brez tovrstnega zavarovanja lahko hitro znajdemo v stiski. V prispevku smo preverili nekaj primerov iz resničnega življenja, ki so lahko vzrok za odškodninske zahtevke, vprašanja o kritju škode pa smo poslali sedmim zavarovalnicam, ki tovrstno zavarovanje ponujajo v okviru zavarovanja nepremičnin.

Preberite na spletu!

Brezplačna aplikacija ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp
Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?
Ali po spletu - tukaj. NAKUP

 

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA