Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
02. oktober 2019

Na testu žepnih robčkov smo preverili, kakšne so razlike med njimi: najboljši so tudi med cenovno najbolj ugodnimi. V tem obdobju bodo prišli prav tudi rezultati velikega mednarodnega testa krem za roke. V laboratoriju in na praktičnem preizkusu se je v številčni mednarodni konkurenci se je pomerila tudi legendarna Ilirijina "48-ka". Dobri izdelki so na voljo v vseh cenovnih razredih, povsem na vrhu – z oceno zelo dobro – je krema, za katero vam ne bo treba seči globoko v žep.

Tradicionalno v oktobru objavljamo rezultate testa zimskih pnevmatik, ne spreglejte pa tudi rezultatov testa sušilnih strojev. Zmagovalec je tokrat Miele, z zelo majhno porabo, dobrim sušenjem in s preprosto uporabo, a boljše razmerje med kakovostjo in ceno ponuja skoraj pol cenejši Samsungov model.

Pred začetkom kurilne sezone nas je zanimalo, kakšna je kakovost drv na slovenskem trgu. Predvsem smo želeli preveriti, ali so ustrezno suha, saj to vpliva na učinkovitost zgorevanja in s tem na večje onesnaženje zraka. Nad kakovostjo drv, ki so na voljo v nekaterih trgovskih centrih in spletnih trgovinah, smo bili močno razočarani. Na paletah, ki so nam jih dostavili ponudniki z različnih koncev države, smo našli vse od vlažnih drv z očitnimi znaki trohnobe do zajetnih količin drobnih drv in trsk, ki so se skrivale v notranjosti palete. 

V dneh, ko se prava kurilna sezona še ni začela, a so noči že precej hladne, si marsikdo pomaga s prenosnimi ogrevalnimi napravami, kot so električni oljni radiatorji, konvekcijski radiatorji in električni grelniki oz. kaloriferji. A naštete naprave ne uporabljajte kot edini vir ogrevanja, primerne so zgolj za dogrevanje prostorov, saj so energijsko precej potratne, zato račun za električno energijo lahko poskoči v nebo. Precej bolj varčen način ogrevanja omogočajo toplozračne kaminske peči na pelete, ki so na voljo tudi v naši aktualni kampanji skupinskega nakupa. Kampanji se še vedno lahko pridružite – na spletni strani www.SKUPINSKInakupZPS.si oddajte nezavezujočo prijavo in poslali vam bomo ponudbo.

In ko smo že pri varčevanju – ali veste, da je oktober mesec varčevanja, 31. oktober pa svetovni dan varčevanja? Že dolga leta v tem času poudarjamo pomen varčevanja za uresničevanje različnih ciljev, tudi tokrat smo pripravili podroben pregled ponudbe varčevanj v bankah.

Začeli smo z kampanjo #VezavaZaOba. Na ZPS redno prejemamo pritožbe potrošnikov, ki jim telekomunikacijski operaterji spreminjajo vsebino pogodbe in cene naročnin kar sredi obdobja vezave. Že dlje časa opozarjamo, da je takšna poslovna praksa operaterjev nepoštena, zdaj pa bomo v okviru kampanje #VezavaZaOba operaterje pozvali k sklenitvi dogovora, da v času vezave ne bodo spremenili pogodbenih pogojev. Pri tem računamo na vašo podporo – podpišite peticijo in nam pomagajte v prizadevanjih za večjo zaščito potrošnikov pred samovoljnim ravnanjem operaterjev v pogodbenih razmerjih z vezavo!

Preberite na spletu!

Brezplačna aplikacija ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp
Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?
Ali po spletu - tukaj. NAKUP

Vsebina le za člane ZPS

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA