Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
06. februar 2019

Pod drobnogled smo vzeli ponudbo mobilnih operaterjev. Preverili smo vsebino paketov mobilnih storitev in ocenili, pri katerem operaterju dobite največ za svoj denar. Preverite tudi, kateri operaterji s svojimi praksami niso pošteni do potrošnikov.

Letos smo povečali obseg revije za 8 strani, tako vam vsak mesec zagotavljamo več vsebin, več testov in več koristnih informacij. V februarski številki smo pripravili kar 6 novih testov. Preverili smo, kakšne novosti so proizvajalci vgradili v zadnje modele pametnih telefonov: tudi za manj denarja mogoče kupiti odličen telefon. 

Če boste ob prihajajočem valentinovem in 8. marcu podarili kakšen šopek rož, jih lahko naročite tudi prek spleta. Da ne bo neprijetnih presenečenj, smo za vas preverili storitev naročanja cvetja prek spleta, Simon Ogrizek, predsednik sekcije vrtnarjev in cvetličarjev pri Obrtno-podjetniški zbornici, pa nam je zaupal nekaj nasvetov za nego rezanega cvetja.

Mraz in suh zrak v ogretih prostorih v teh mesecih nista nič kaj prijazna do naše kože, zato potrebuje dodatno nego. Na testu smo preverili, kako učinkoviti so pri tem različni losjoni za suho kožo. Našli smo kar nekaj dobrih izdelkov, ki so prijazni tako do kože kot do denarnice.

Če se boste v naslednjih dneh podali na zimske strmine in potrebujete nova smučarska očala, pred nakupom preverite rezultate testa smučarskih očal s fotokromatskimi stekli: zasoljene cene in (razen dveh izjem) slaba kvaliteta. Kljub visoki ceni očal - med 80 in 180 € - večina stekel ni dovolj zatemnjenih, kar tri smučarska očala ne nudijo nobene zaščite pri sevanju v območju 380 in 400 nm, pri enih pa smo odkrili preseženo količino ftalatov v mehki peni na notranji strani okvirja.

Preverili smo kakovost sirnih namazov. Zmagovalec testa sodi med dražje, a tik za njim je eden izmed najcenejših sirnih namazov na testu. Dva namaza, ki sta med dražjimi, sta pristala na dnu ocenjevalne tabele. Preverili smo tudi sestavo 12-ih žitnih kašic za malčke in ugotovili, da glede na priporočila vsebujejo premalo maščob in preveč ogljikovih hidratov. V štirih izdelkih smo našli tudi dodan sladkor, ki je povsem nepotreben, saj mlečno-žitne kašice že tako vsebujejo precej sladkorja zaradi laktoze iz posnetega mleka v prahu in sirotke.

Preverite še test kaminskih peči. Za kakovostno napravo bomo odšteli od 1000 do 4000 €, na testu pa se je izkazalo, da visoka cena še ni zagotovilo za zelo dobro oceno na našem primerjalnem testu. Kakovostna peč omogoča visok izkoristek in zato predstavlja prijazen način ogrevanja ne samo družinskemu proračunu, ampak tudi okolju. In ko smo že pri okolju prijaznih temah ... Največ lahko za okolje naredimo z majhnimi dejanji, ki jih ponavljamo vsak dan. Verjamemo, da ste plastične vrečke že zdavnaj zamenjali s takšnimi za večkratno uporabo iz okolju prijaznih materialov. Če pa se plastičnim izdelkom nikakor ne morete odpovedati, vas morda k temu spodbudi prispevek "Bomo postali planet (mikro)plastika?"

Če odplačujete posojilo s spremenljivo obrestno mero, ki ste ga sklenili pred letom 2015, vas bo morda zanimal prispevek v rubriki osebne finance. Je tudi vaša banka negativno vrednost Euriborja samovoljno zaokrožila na 0 odstotkov?

Vabljeni k sodelovanju v naših dveh kampanjah – skupinskemu nakupu elektrike in plina(Zamenjaj in prihrani 3) ter skupinskemu nakupu klimatskih naprav. Sodelovanje je brezplačno in nezavezujoče.

Brezplačna aplikacija ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp
Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?
Ali po spletu - tukaj. NAKUP

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

5,49 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA