Spletna stran Zveze potrošnikov Slovenije je zaznala, da uporabljate star brskalnik s katerim ogled strani ni možen. Za ogled prosimo naložite sodoben brskalnik ali posodobite obstoječega.

Zveza potrošnikov Slovenije

Revija ZPStest
Revija ZPStest
09. januar 2019

Večji obseg in še več zanimivih testov! `Detox´ po novem letu: kaj v resnici zmorejo prehranska dopolnila, ki obljubljajo `razstrupljanje´? O procesu razstrupljanja in smiselnosti uživanja prehranskih dopolnil pa smo se pogovarjali tudi s prof. dr. Samom Kreftom iz Fakultete za farmacijo. Predstavljamo rezultate testiranja mikrovalovnih pečic – najboljše se lahko kosajo s klasičnimi. Kot se je izkazalo na zadnjem testu zvočnih letev: tu dobesedno velja rek "več denarja več muzike", a tudi med cenejšimi primerki je mogoče najti zvočno zelo solidne in med dražjimi take, ki svojo ceno upravičijo pretežno z drugimi lastnostmi, zvočnimi pa niti ne. Preizkusili smo kuhinjske brisače: izdelek, ki je tako raznovrsten, je izziv preizkušati, a mi smo se tega z veseljem lotili in prišli do presenetljivih rezultatov.

Predstavljamo pravice potnikov v mednarodnem avtobusnem prometu in rezultate raziskave o zanesljivosti avtomobilov. Pišemo o uporabi nadzornih spletnih kamer za domačo uporabo: kaj je dovoljeno in česa ne smemo posneti? Sodelovanje v nagradnih igrah: načelo `najmanjšega obsega podatkov´ preprečuje, da bi organizator nagradne igre zbiral več podatkov, kot jih potrebuje. Za prijavo v nagradno igro je dovolj, da potrošnik posreduje le svoje kontaktne podatke (telefon ali e-pošta). Organizator pa lahko več podatkov zahteva šele, če so potrebni za izročitev nagrade.

Kaj prinaša PSD2? Nova zakonodaja na področju plačilnih storitev od zdaj omogoča dostop do naših bančnih računov novim ponudnikom plačilnih storitev (registriranim finančno-tehnološkim družbam in drugim) in ne več zgolj bankam. Novi ponudniki plačilnih storitev bodo morali izpolnjevati zakonske zahteve in pridobiti ustrezno dovoljenje nadzornega organa, banke pa jim bodo morale na ustrezno varovan način omogočiti dostop do podatkov o uporabnikovih računih. Pripravili smo izračun letnih stroškov poslovanja z bančnim računom. Za uporabnika, ki položnice plačuje na bančnem okencu, je razlika med najbolj in najmanj ugodno banko več kot 300€. Za uporabnike spletnih bančnih storitev, ki so pri večini ponudnikov bistveno cenejše, je najugodnejša pa je razlika med najbolj in najmanj ugodno banko nekaj več kot 70€.


Skupinski nakup klimatskih naprav: vse o postopku in pomembnih datumih, ki si jih morate zapomniti, če želite sodelovati v skupinskem nakupu.

Brezplačna aplikacija ZPStest na tablici ali telefonu
appstore gp
Kje lahko kupite posamezen izvod revije ZPStest?
Ali po spletu - tukaj. NAKUP

Vsebina le za člane ZPS

Kupi samo ta članek

5,49 €/članek

Hitro in enostavno plačilo s kreditno kartico ali Moneto, takojšen dostop do vsebine.

Postani član

paket INTERNET

4 x 14,10 € / leto

Člani imajo dostop do rezultatov VSEH testov, potrošniškega pravnega svetovanja in revije ZPStest.

Več o članstvu

Umik in odpoklic izdelkov

Več

Ostanite obveščeni

Spremljajte novosti, članke in obvestila ZPS - prijavite se na tedenske novičke. Vaši osebni podatki bodo varovani v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov. Od prejema novičk se lahko kadarkoli tudi odjavite.

ČLANI ZPS VEDO VEČ

SPOZNAJTE PREDNOSTI ČLANSTVA